A valóvá vált 1984

Amikor a szólásszabadság megemlítése gyűlöletbeszédnek számít

2019. szeptember 18. 14:59 - WinonaSmith

Nincs többet mondani erről a témáról, mint amit már elmondtam: a liberálisok jelentik ma Magyarországon a legnagyobb veszélyt a szólásszabadságra. Igen, úgy is, hogy az általam nem kedvelt NER tizedik évébe léptünk. Ugyanis az emberek igen jelentős részének mindennapi életében sokal inkább jelen vannak bizonyos cégek és kormányközi szereplők, mint a kormány. Ennek a jelenségnek csak egy triviálisnak és jelentéktelennek tűnő, a hétköznapi életet mégis befolyásoló példája a "közösségi média"-platformokat üzemeltető techcégek áldatlan munkássága. Nem érdemes ezeknek a cégeknek a végtelen mocskosságára kitérni, például arra, hogy az adatainkat kiszolgáltatják kormányoknak, cégeknek, miközben választásokat igyekeznek befolyásolni, vagy hogy direkt úgy vannak tervezve, hogy függőséget alakítsanak ki az emberekben és dekoncentrálják, és a többi és a többi. Nem véletlen, hogy az utóbbi években tömegesen hagyják ott korábbi felhasználóik ezeket a bűzös pöcegödröket.

Korábbi posztomban arról írtam, mennyire hétköznapi a cenzúra gyakorlata ezeken a "közösségi" - valójában szélsőségesen közösségellenes - felületeken. Nem véletlen, hogy ebben a környezetben már a szólásszabadság emlegetése is gyűlöletbeszédnek számít, ezért le is törölték a nevezett blogposzt valamennyi megosztását:

Azon a ponton vagyunk, hogy már a szólásszabadság gondolatát is megpróbálják eltörölni. Tényleg nem lehet erre bármit mondani azon túl, hogy ez felháborító és elviselhetetlen, és bizony nem fog sokáig tartani a liberális rémuralom, mert ezt tényleg nem fogja a többség elviselni sehol a világon. Nem csak a közösségellenes médiát fogják otthagyni azok, akik még katasztrófaturistaként ott maradtak, hanem az egész világrendet, amit ezek fenntartani igyekeznek, le fogják rombolni. Onnantól, hogy a szólásszabadság megemlítését is cenzúrázzák, tényleg nem éri meg ezzel tovább foglalkozni, maximum időről-időre posztolni pár példát, hogy az utánunk jövő generációk döbbenten csóválhassák a fejüket azon, miféle rémuralom valósult meg az emberi haladás nevében, ami még Orwell 1984-én is túltett.